Pappatore we Wrocławiu proponuje aromatyczny chowder rybny!

Pappatore we Wrocławiu jest uznanym restauracją, która od lat nawiedzają Lunchowicze szukając pysznego posiłku. Tym razem jednak, Pappatore wkracza na nowy poziom obiecując swoim klientom niezapomniane wrażenia smakowe.

Głównym cytatem menu restauracji Pappatore we Wrocławiu jest aromatyczny chowder rybny – wariant zarówno dania zaserwowanego z makaronem na bazie ryżu, jak i tradycyjnej potrawy. Sam chowder składa się z bogactwa składników, Startuje to marynowanymi kawałkami świeżego łososia oraz innymi rodzajami wysokogatunkowej ryby. Dzięki temu chowder staje się dość treściwy i sycący. Dodatek soczystych i pysznych skorupiaków, warzyw, krewetek oraz muszli doprawionych czosnkiem, tymiankiem, oregano i ziołami prowansalskimi tworzy w chowderze swoisty smakowy bukiet. Naturalnie sos typowo francuski i kilka odrobin śmietany dodaje całości lekkiego afrodytysmu i dopełnia morskie wegetariańskie marzenie.

Chowder przygotowuje się także na bazie makaronu o unikalnej teksturze. Oryginalne produkty obejmują kilka odmian makaronu uformowanego w bryłki nazywane „vermicelli”. Makaron spaghetti można dodać do gorącego rosołu typu bisque lub bezpośrednio do pojemnika z suchym makaronem i świeżymi składnikami, aby chowder stał się super pożywnym pomysłem.

Wrocław to wyjątkowe miejsce dla każdego smakosza. Wiele restauracji oferuje znakomite dania, które zadowolą podniebienia nawet najbardziej wybrednych klientów. Jedną z nich jest Papatore. Niedawno otwarto lokal na Piaskiem, gdzie można delektować się swoimi nowymi i uznanymi przysmakami.

„Pappatore we Wrocławiu proponuje aromatyczny chowder rybny!” to hasło skrywające się za powiewem nowości we Wrocławiu. Chowder to danie kuchni pomorskiej i morza śródziemnego bazujące na śmietanie, grzybach, mleku i odpowiednio przyprawionych składnikach, które po schłodzeniu dają subtelny miks smaku i aromatu. W Pappatore wszystkie składniki są naturalne, a chowder doprawione czerwoną papryką pieprzową i szczypiorkiem wzbogacającym temu lekkiemu daniu. Można go jeść samemu albo podawać go obok tradycyjnie przygotowanego polskiego smażonego ryby na talerzu obiadowym, np. linii albo dorsza.

Interesującą opcją jest także ich sałatka gyros przygotowana z greckich produktów naturalnych jak oregano, miód, świeże zioła i rodzynki. Sałata jest starannie przygotowana z pełnowartościowego szpinaku mieszanego z sezonowymi warzywami oraz mikstury lustro czyli molem absyntowym i sosem winegret perfekcyjnie komponująca się ze świeżymi warzywami w sałatce gyros. Menu Papatore obejmuje także dekadencki deser Pavlova inspirowana greckimi owocami cytrusowymi, cytrynami i limonami doprawionym porzeczkami i posypany cynamonem tworząca oniryczna atmosfera do ostatniego mojego tańca po posiłku!

Eksploduje letnie podniebienie! To sezon na smaczne dania z ryb w okolicy ulic Wrocławia. Ogłaszam oficjalne otwarcie nowo otwartej restauracji Pappatore we Wrocławiu. Oferują oni aromatyczny chowder rybny, który jest obowiązaniem spróbować każdemu szanującemu się smakoszowi.

Pappatore po zdobyciu reputacji wśród lokalnych koneserów otworzył drzwi nowym gościom, niedawno otwierając swoją drugą lokację we Wrocławiu. Lokal ten może pochwalić się delikatną, wyselekcjonowaną kuchnią Wielkopolski ze specjalnym akcentem na dania rybne – chowder rybny jest specjalnością chef-a. Dzięki dobrze skomponowanym przyprawom, cebuli i smażonym śledziowi, ich chowder rybny ma kompleksowy smak, który urzeknie każdy podniebienie! Poza tym nasza szeroka gama składników – od smażonych małży i krewetek do wiśniowej gum

Oprócz aromatycznego chowder-u , Pappatore proponuje mnóstwo równie smacznych dań z owoców morza i wielu innych autentycznych potraw. Co ważniejsze, każda dana jest pieczona przy użyciu przedstawicieli najwyższej jakości produktów naturalnych lokalnie uprawianych na tym terenie – łosoś norweski, śledzie i małże to tylko niektóre pozycje ze specjalnego menu. Menu zostało starannie opracowane przez zespół ekspertów, aby zapewnić prawdziwie mozaikowy doświadczenie kulinarne każdemu gościowi.